دلار دیجیتال چيست؟ بررسی تفاوت و شباهت دلار فیزیکی و دلار دیجیتال!

عکاسی دیجیتال، پولاروید را نابود کرد؛ فلش، سی دی ها و دی وی دی ها را از رده خارج کرد و سلفی های اینستاگرام کم کم جای کارت پستال های قدیمی را گرفتند. این تغییرات و جایگزینی ها برای همه ما آشناست؛ اما آیا تا کنون به این فکر کرده اید که چه چیزی قرار است جای دلارهای فیزیکی را بگیرد؟ امروزه تبادل پول نقد بسیار نادر است. بیشتر مردم از نرم افزارهای پرداخت برای انجام تراکنش ها استفاده می­کنند، اما این سیستم ها پایان ماجرا نیستند. در این مطلب از سایت آکادمی ارزهای دیجیتال رضا شیرازی به معرفی دلار دیجیتال و مقایسه آن با دلار فیزیکی میپردازیم.

آموزش ارزهای دیجیتال

دلار دیجیتال (Digital Dollar) چیست؟

دلار دیجیتال (Digital Dollar) چیست؟

سیستم بانکی در عصر دیجیتال در معرض تهدید رقبا قرار گرفته است؛ بنابراین یا مجبور به نوآوری خواهد بود و یا به ناچار دچار اختلال خواهد شد. در پاسخ به این تهدید، کشورهای دنیا، از جمله آمریکا، در حال تحقیق و بررسی در مورد چگونگی ساخت ارز دیجیتال بانک مرکزی (دلار دیجیتال) هستند که توانایی رقابت با ارزهای رمزنگاری شده، مخصوصا استیبل کوین ها را داشته باشد و هرگز فرم فیزیکی به خود نگیرد (مانند دلار الکترونیکی قابل برداشت از خودپردازها نباشد).

دوره پرایس اکشن

بنابراین دلاردیجیتال در مرز بین پول فیات و ارزهای دیجیتال قرار میگیرد. برخلاف تصور عمومی، دلار دیجیتال همان دلار الکترونیکی نیست. در واقع، دلار دیجیتال شکل رمزنگاری شده پولی است که فدرال رزرو ایالات متحده امروزه در قالب پول نقد و ذخایر بانکی منتشر میکند. تکنولوژی بلاکچین به این پول دیجیتالی اجازه میدهد بسیار سریع و ارزان، همانند ارسال یک ایمیل ساده، منتقل شود و در عین حال حریم خصوصی و امنیت انتقال را تامین میکند. به بیان دیگر، دلاردیجیتال نسخه ای از همان پول نقد خواهد بود که این قابلیت را دارد که بدون هیچ هزینه اضافی و هیچ واسطه ای مانند بانک، مستقیما به شخصی در آن طرف دنیا منتقل شود.

شرکت های پانزی ارز دیجیتال چه شرکت هایی هستند و چه ویژگی هایی دارند؟
ادامه مطلب

تحلیل ارزهای دیجیتال

چرا به دلاردیجیتال احتیاج داریم؟

چرا به دلاردیجیتال احتیاج داریم؟

ممکن است به ذهنتان خطور کرده باشد که سیستم دلاردیجیتال چه فرقی با سیستم بانکداری آنلاین امروزی دارد؟ در هر صورت که پول به راحتی جابجا میشود! پاسخ این است که این پول در چشم شما، به عنوان مصرف کننده، به راحتی جابجا میشود؛ اما در واقعیت پروسه بسیار ناکارآمدی است. هر بانک تجاری سیستم و دفتر کل مجزا دارد. بنابراین اگر شما در بانک X حساب داشته باشید و بخواهید به حساب شخصی که او هم در بانک X حساب دارد مبلغی واریز کنید، این پروسه آسان و رایگان خواهد بود. با این حال هنگامی که بخواهید مبلغی را از بانک X به بانک Y منتقل کنید کارمزدها بالا میرود و انتقال با تاخیر انجام میشود. از طرفی، زمانی که شما با استفاده از کارت بانکی خود خریدی انجام میدهید، نه تنها پرداخت کارمزدها بر عهده آن فروشگاه است، بلکه چند روز کاری طول میکشد تا پولی که از حساب شما برداشت شده به حساب مقصد واریز شود. در چنین شرایطی، دسترسی به ارز دیجیتال بانک مرکزی این فرایند را با حذف واسطه ها بسیار ساده تر میکند. به این معنا که تمام تراکنش ها تبدیل به یک تراکنش سریع و امن میشود که در طی آن قبل از این که مغازه دار جنس را از روی قفسه بردارد و به شما تحویل دهد، پول در حسابش جا خوش میکند!

قیمت ارزهای دیجیتال

چه چیزی دلار دیجیتال را از دلار فیزیکی متمایز میکند؟

چه چیزی دلار دیجیتال را از دلار فیزیکی متمایز میکند؟

مشابه هر چیز دیگری، دلار دیجیتال مزیت ها و معایبی دارد که گاهی باعث برتری و گاهی باعث شکست آن در مقابل دلار فیزیکی میشود. به طور کلی عملکرد دلار دیجیتال و فیزیکی مشابه یکدیگر است، اما در بعضی موارد اختلافاتی وجود دارد. در این قسمت به تعدادی از مزیت های دلار دیجیتال نسبت به دلار فیزیکی خواهیم پرداخت. از مزیت های دلار دیجیتال نسبت به دلار فیزیکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

معاملات هیجانی چه معاملاتی هستند ؟ مدیریت هیجان در معاملات!
ادامه مطلب

خرید ارزهای دیجیتال

  • از آن جایی که دلاردیجیتال مبتنی بر بلاکچین و تحت نظر فدرال رزرو است، برای هر دلار دیجیتالی یک آی پی منحصر به فرد تعریف شده است که تراکنش ها را کاملا شفاف و امن میکند.
  • دلار دیجیتالی قابل جعل یا دزدیده شدن نیست.
  • دلاردیجیتالی شامل کارمزد تراکنش و هماهنگی بین سیستم ها و مراکز مختلف برای هماهنگ کردن تراکنش ها نمیشود.
  • دلار دیجیتالی برای افرادی که حساب بانکی ندارند هم قابل استفاده است.
  • استفاده از دلاردیجیتالی بسیار سریعتر و کارآمدتر است.
  • ایجاد و نگهداری دلاردیجیتالی هزینه بسیار کمتری در مقایسه با ایجاد و نگهداری دلار فیزیکی دارد.
  • مالیات کمتری شامل دلار دیجیتال میشود.
  • در خارج از ساعات بانکی قابل دسترس است.
  • انتقال پول به خارج از کشور بسیار آسان تر و سریع تر خواهد بود.
  • با استفاده از دلاردیجیتال سابقه تراکنش های شما به راحتی در دسترس تان خواهد بود و چیزی از قلم نخواهد افتاد.

صرافی های ارزهای دیجیتال

برخی از مزیت های دلار فیزیکی نسبت به دلار دیجیتال عبارتند از:

  • استفاده از دلار فیزیکی و الکترونیکی ضامن حریم خصوصی شماست؛ چرا که دلاردیجیتال مستقیما توسط دولت نظارت میشود.
  • امکان هک شدن یا از کار افتادن سیستم دلار دیجیتال بالاست و در صورت همه گیر شدن و جایگزین شدن آن به عنوان روش اصلی پرداخت، این امکان وجود دارد که بتوان تراکنش های روزمره را مختل کرد.
  • استفاده از دلار فیزیکی بسیار آسان تر است و آشنا کردن و آموزش دادن مردم برای استفاده از دلار دیجیتال زمانبر خواهد بود.
  • زمان استفاده از دلار فیزیکی (مثلا برای خرید یک بسته چیپس) هزینه تراکنش پرداخت نمیکنید و فقط اسکناس بین شما و فروشنده جابجا میشود. اما اگر همین پروسه را با دلاردیجیتال طی کنید، از آن جایی که مبتنی بر بلاکچین است، باید هزینه تراکنش پرداخت کنید.
  • زمان و هزینه زیادی باید صرف آماده سازی و به مصرف رساندن دلاردیجیتال شود در حالی که دلار فیزیکی همین حالا به راحتی در دسترس است.
  • دلاردیجیتال مانند دلار الکترونیکی قابلیت برداشت نقدی و تبدیل شدن به دلار فیزیکی را ندارد. بنابراین باید تلفن همراه، اینترنت و هر چیزی که دسترسی شما به دلار دیجیتال را فراهم میکند همواره در دسترس باشد تا بتوانید از پولتان استفاده کنید.
معامله گر ترسو در ارزهای دیجیتال چه کسی است و چه رفتاری دارد؟
ادامه مطلب

اخبار ارزهای دیجیتال

حرف آخر

ارزهای الکترونیکی مدت طولانیست که جای خود را در بین مردم باز کرده اند و با اثبات خود، توانسته اند به جایی برسند که مردم روز به روز برای یادگیری آن ها مشتاق تر شوند. تجربه ثابت کرده مردم هرگز از یک روش آسان تر و امن تر به روش سنتی برنمیگردند، بنابراین حتی اگر تا عملی شدن پروژه دلار دیجیتال و به طور کلی ارز دیجیتال ملی کشورها فاصله زیادی داشته باشیم، دولت ها ناگزیرند این قدم رو به جلو را بردارند. نظر شما چیست؟

دوره آموزش NFT

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی