بیمه ارز دیجیتال چیست و چگونه باید ارزهای دیجیتال را بیمه کرد؟

بازار ارزهای دیجیتال به سرعت در حال رشد است و با این رشد، کم کم در بین طرفداران سیستم مالی سنتی مقبولیت بیشتری پیدا میکند. دولت ها در حال بررسی گزینه های خود برای گنجاندن ارزهای دیجیتال در بانک های مرکزی و مؤسسات مالی در حال بررسی محصولات جدید الهام گرفته از کریپتو برای ارائه به مشتریان خود هستند. دنیای مالی غیرمتمرکز دنیایی هیجان انگیز است که به افراد گزینه های متعددی در سراسر جهان برای دسترسی به محصولات، برنامه ها و خدمات مالی جدید ارائه میدهد. اما دنیای ارزهای دیجیتال ریسک های جدیدی را نیز به همراه دارد. اما برای مواجهه با این ریسک ها باید چه اقداماتی انجام داد؟ در این مطلب از سایت آکادمی ارزهای دیجیتال رضا شیرازی به بررسی بیمه ارز دیجیتال و مفاهیم پیرامون آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

مشاهده کنید   : قیمت ارزهای دیجیتال

بیمه‌ارز‌دیجیتال چیست؟

بیمه‌ارز‌دیجیتال چیست؟

بیمه ارز دیجیتال نوعی بیمه نامه است که برای محافظت در برابر ضررهای مرتبط با نقض امنیت سایبری طراحی شده است. اکثر صرافی های بزرگ ارز دیجیتال حداقل مقداری بیمه دارند تا از دارایی های دیجیتال در اختیار خود در برابر ضررهای ناشی از سرقت و سایر نقض های امنیتی محافظت کنند.

از آن جایی که ارزهای دیجیتال پولی قانونی نیستند، در نتیجه مانند سایر سپرده ها توسط بیمه بانک محافظت نمیشوند. به عنوان مثال، در ایالات متحده، سپرده های بانکی معمولا توسط شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) یا شرکت حمایت از سرمایه گذاران اوراق بهادار محافظت میشوند. در مقابل، بیمه صرافی برای محافظت در برابر خسارات ناشی از حوادث امنیتی طراحی شده است. با این حال، مجموع زیان ممکن است گاها از توان بازیابی بیمه خارج شود و برخی از سرمایه گذاران قادر به بازیابی کل سرمایه گذاری خود نباشند. علاوه بر این، خط مشی های این نوع بیمه، خسارات شخصی را پوشش نمیدهند.

آیا در اکوسیستم ارزهای دیجیتال به بیمه نیاز داریم؟

آیا در اکوسیستم ارزهای دیجیتال به بیمه نیاز داریم؟

در سال 2021 هک های متعددی وجوه ارزهای دیجیتال را به خطر انداخت. هک شبکه پالی (Poly Network) به تنهایی منجر به سرقت بیش از 600 میلیون دلار از کیف پول های اتریوم، زنجیره هوشمند بایننس و کیف پول های پالی گان شد. ارز دیجیتال کریم فایننس (Cream Finance) در دو هک جداگانه نزدیک به 150 میلیون دلار از دست داد و در ماه دسامبر، هکرها نزدیک به 200 میلیون دلار از کیف پول های اتریوم سرقت کردند.

گرانترین NFT های دنیا کدام NFT ها هستند؟ 10 تا از گران ترین NFT ها !
ادامه مطلب

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال بازدهی بزرگی را نوید میدهد، اما ریسک های این بازار بسیار قابل توجه هستند. نیاز واقعی به بیمه نامه های ارز دیجیتال وجود دارد، اما سیاست ها و حق بیمه های صنعت بیمه بر اساس داده های تاریخی است. از آن جایی که بازار ارزهای دیجیتال هنوز بسیار جدید است، داده های تاریخی وجود ندارد و نوسانات بازار میتواند این فرآیند را دشوارتر کند. زمانی که ارزش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال افزایش پیدا میکند، کیف پول های گرم و صرافی ها برای هکرها و سارقان جذاب میشوند. بیمه کریپتو میتواند شکاف ها را پر کند و در برابر ضرر از یک سیستم آسیب پذیر و بی ثبات محافظت کند.

مشاهده کنید   : صرافی های ارز دیجیتال

آیا صرافی های ارز دیجیتال دارایی های شما را بیمه میکنند؟

آیا صرافی های ارز دیجیتال دارایی های شما را بیمه میکنند؟

صنعت بیمه ارز دیجیتال هنوز در مراحل اولیه خود است و بسیاری از دارایی های رمزارزی توسط بیمه محافظت نمیشوند. بیشتر بیمه نامه ها برای مشاغل و شرکت ها طراحی شده اند، نه برای مصرف کنندگان خصوصی.

کیف پول ها و صرافی های کریپتو، بیمه نامه هایی را خریداری میکنند که برای محافظت در برابر سرقت سایبری و تهدیدات امنیتی طراحی شده اند و آن ها را پوشش میدهند. انواع دیگر بیمه ها هنوز در حال توسعه هستند و ممکن است دارای لایه های حفاظتی اضافی باشند، مانند بیمه مالی غیرمتمرکز (DeFi)، که میتواند محافظت در برابر از دست دادن وجوه مرتبط با تعطیلی یک ارائه دهنده خدمات، گم شدن کلیدهای رمزنگاری خصوصی یا فجایع مشابه را بر عهده داشته باشد. با این حال، این نوع بیمه ها هنوز برای خرید در دسترس مصرف کنندگان نیستند.

به غیر از بیمه، صرافی های ارز دیجیتال میتوانند با انجام اقداماتی، امنیت کاربران خود را افزایش دهند. یکی از این اقدامات، فراهم آوردن امکان احراز هویت دو مرحله ای (2FA) است. احراز هویت دو مرحله ای، ابتدایی ترین سطح امنیت محسوب میشود. در این روش از کاربران خواسته میشود هر زمان که وارد سیستم میشوند، یک کد ارائه دهند. همین مسئله به ظاهر ساده میتواند مانند یک لایه امنیتی عمل کند. همچنین استفاده از کیف پول های سرد برای دارایی های دیجیتال نیز توصیه میشود. استفاده از کیف پول های گرم معمولا راحت تر است، اما این کیف پول ها به راحتی قابل هک شدن هستند. کیف پول های سرد، آفلاین هستند و معمولا از تکنولوژی ایرگپ (air-gapped) استفاده میکنند که از آن ها در برابر هک و سرقت محافظت میکند.

اصطلاحات ارزهای دیجیتال (لیستی از مهم ترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال)
ادامه مطلب

اکثر صرافی ها اقدامات امنیتی بیشتری از جمله برنامه های بیمه کریپتو ارائه میکنند. این صرافی ها مانند بانک های معمولی توسط طرح های بیمه ای تحت حمایت دولت پشتیبانی نمیشوند، اما اگر صرافی ها هک شوند، وجوه شما محافظت میشود و ضررتان تا میزان مشخص شده در بیمه نامه جبران میشود.

آیا میتوانیم بیمه ارز دیجیتال شخصی تهیه کنیم؟

آیا میتوانیم بیمه ارز دیجیتال شخصی تهیه کنیم؟

به طور کلی، بیمه ارز دیجیتال برای پوشش زیان های سازمانی طراحی شده است. اگر یک صرافی رمزنگاری تحت تأثیر یک نقض امنیتی قرار بگیرد، زیان های آن تا سقف پوشش داده شده در بیمه نامه پوشش داده میشوند. با این حال، این صنعت نوظهور کم کم متوجه نیاز خود به بیمه خصوصی شده است.

یکی از شرکت های بیمه، به نام کوین کاور (Coincover) اکنون این خدمات را ارائه میدهد. کوین کاور با بانک لویدز برای ایجاد یک بیمه نامه ارز دیجیتال (فراتر از بیمه نامه های صرافی ها) همکاری میکند. این بیمه ها از 10 تا 750 دلار هزینه دارند و دارایی های دیجیتال دارندگان حساب را در برابر هک، فیشینگ، بدافزار، سرقت دستگاه، بد‌افزار تروجان و حملات بروت فورس ((brute force پوشش میدهند. با این حال، برخی استثناها وجود دارد و انواع خاصی از ضررها شامل نوسانات قیمت، خرابی بلاکچین و از دست دادن یا آسیب سخت افزاری پوشش داده نمیشوند. سایر بیمه گذاران هنوز وارد بازار بیمه ارز دیجیتال نشده اند، اما احتمالا به زودی این اتفاق می افتد.

مشاهده کنید   : خرید ارزهای دیجیتال

آیا بیمه‌ارز‌دیجیتال مورد پذیرش عموم قرار خواهد گرفت؟

آیا بیمه‌ارز‌دیجیتال مورد پذیرش عموم قرار خواهد گرفت؟

از زمان معرفی بیت کوین در سال 2009، بازار ارزهای دیجیتال به شدت رشد کرده است. با این حال، بازار تا اواسط دهه 2010 عمدتا خرده فروشی بود، یعنی زمانی که ارزش کل بازار حدود 100 میلیون دلار بود. در آن زمان، بازار وارد فضایی شد که به عنوان زمستان کریپتو شناخته میشد و قیمت ها کاهش پیدا کرده بود. سفته بازان از بازار فرار کردند و تنها کاربران سرسخت ارزهای دیجیتال باقی ماندند که به حمایت از صنعت ادامه دادند.

وام جمعی (Crowdloan) چیست؟ مزایای وام جمعی
ادامه مطلب

تلاش فراوان آن ها در قالب زیرساخت های قوی تر، محصولات جدید و تقاضای فزاینده نتیجه داد. زمستان تلخ و طولانی کریپتو به پایان رسیده و موسسات آماده اضافه کردن محصولات کریپتو به سبد سرمایه گذاری خود هستند. اکنون تقاضا برای محصولات کریپتو داغ تر از همیشه است و عموم مردم برای ارزهای دیجیتال و محصولات مناسب، خدمات مالی و زیرساخت‌های نظارتی بیشتر سر و دست میشکانند. در نتیجه، هیچ زمانی بهتر از اکنون برای رونمایی از بازار بیمه ارز دیجیتال نیست.

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی