استخراج بیت کوین

هر آن چیزی که باید درباره استخراج بیت کوین بدانید

یکی از مباحثی مهمی که در کنار مفهوم بیت کوین مطرح می‌شود، بحث استخراج بیت کوین است. اگر این اولین باری است که عبارت استخراج بیت کوین به گوش‌تان خورده است، شاید برایتان این سوال پیش بیاید که بیت کوین مگر طلاست که بتوان آن را استخراج کرد؟

ما در پاسخ می‌گوییم، بله. بیت کوین، طلای دیجیتال است! اگر می‌خواهید با استخراج این طلای دیجیتالی آشنا شوید، این مطلب را تا انتها بخوانید.

آکادمی ارزهای دیجیتال

استخراج بیت کوین یعنی چه؟

استخراج بیت کوین فرآیندی است که از طریق آن بیت کوین‌های جدید وارد چرخه می‌شوند، اما این فرآیند هم‌چنین یکی از مولفه‌های مهم در نگهداری و توسعه دفتر حساب‌های مالی بلاکچین است. این کار با استفاده از رایانه‌های بسیار پیچیده‌ای انجام می‌شود که مسائل ریاضی محاسباتی بسیار دشواری را حل می‌کنند.

استخراج رمزارز کاری پرزحمت و پرهزینه است که گاه و بی‌گاه نتیجه آن به چشم می‌آید. با این وجود، استخراج رمزارز برای بسیاری از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به این نوع از ارز جذابیت زیادی دارد، زیرا ماینرها (استخراج‌کنندگان) در ازای کار خود پاداش دریافت می‌کنند. این موضوع ممکن است به این دلیل باشد که افراد کارآفرین، مانند جویندگان طلای کالیفرنیا در سال 1849، استخراج رمزارز را کار بسیار باارزشی می‌دانند. به هر حال اگر از نظر فنی توانایی آن را دارید، انجام این کار ضرر خاصی ندارد.

با این حال، قبل از این که وقت و تجهیزات خود را صرف سرمایه‌گذاری در این کار کنید، بهتر است توضیحات نوشته شده در این مطلب را بخوانید تا ببینید آیا استخراج رمزارزها واقعاً برای شما مناسب است یا خیر. تمرکز اصلی ما در درجه اول روی بیت‌کوین خواهد بود.

سبک های مختلفی برای علاقه مندان به یادگیری رفتارشناسی قیمت وجود دارد. آکادمی رضا شیرازی برای این که بتوانید به همه این سبک ها مسلط بشوید، تصمیم گرفته است تا این موارد را در یک دوره به اسم دوره پرایس اکشن برای شما عزیزان آماده کند. شما هم می توانید هم اکنون در این دوره شرکت کنید و دانش و مهارت خودتان را در این حوزه بالا ببرید.

قیمت ارزهای دیجیتال

چند نکته

  •     از طریق فرآیند استخراج می‌توانید بدون خرید رمزارز، صاحب رمزارز شوید.
  •      ماینرهای شبکه بیت کوین بعد از کامل کردن هر یک بلاک از تراکنش‌های تأییدشده که به بلاکچین اضافه می‌شود به عنوان پاداش، بیت کوین دریافت می‌کنند.
  •        پاداش‌های مربوط به استخراج به ماینرهایی داده می‌شود که بتوانند راه‌حلی برای یک مسأله پیچیده هشینگ پیدا کنند. احتمال پیدا شدن راه‌حل برای این مسأله به مجموع قدرت استخراج موجود در شبکه بستگی دارد.
  •        برای راه‌اندازی تجهیزات استخراج رمزارز به GPU (واحد پردازشگر گرافیکی) و یا یک تراشه رایانه‌ای که برای انجام یک کار خاص طراحی شده (ASIC)، نیاز دارید.

صرافی های ارز دیجیتال

جست‌وجوی طلای جدید

بیت کوین دریافت شده به عنوان پاداش، دلیل اصلی بیش‌تر استخراج‌های رمزارز است. با این حال حتما ً لازم نیست که برای به دست آوردن یک رمزارز، آن را استخراج کنید. شما می‌توانید با استفاده از ارز فیات (پول عادی) رمزارز خریداری کنید؛ می‌توانید نوع دیگری از رمزارز را در صرافی‌های ارز دیجیتایل مانند Bitstamp به بیت کوین تبدیل کنید (برای مثال، استفاده از اتریوم یا NEO برای خرید بیت کوین)؛ شما هم‌چنین می‌توانید از طریق خرید در فروشگاه‌ها، انتشار مطالب در پلتفرم‌هایی که حقوق کاربران را به شکل رمزارز پرداخت می‌کنند و دیگر روش‌های مختلف، رمزارز تهیه کنید.

Steemit یکی از پلتفرم‌های بلاگ‌نویسی رمزارزی است که در آن کاربران می‌توانند به بلاگ‌نویسان، نوعی رمزارز اختصاصی به نام STEEM جایزه دهند که می‌توان آن را در جایی دیگر به بیت کوین تبدیل کرد.

پاداشی که ماینرها به صورت بیت کوین دریافت می‌کنند، در واقع نوعی طرح تشویقی برای انگیزه دادن به افراد در کمک به هدف اصلی استخراج، یعنی شکل قانونی دادن به تراکنش‌های بیت کوین و نظارت بر آن‌ها و به نوعی تأیید اعتبار آن‌هاست. به خاطر این که این مسئولیت‌ها بین تعداد زیادی از کاربران در سراسر نقاط جهان تقسیم شده است، بیت کوین یک رمزارز غیرمتمرکز نامیده می‌شود؛ چون برای نظارت جریان تنظیم خود به مقامات مرکزی مانند یک بانک مرکزی یا دولت نیاز ندارد.

خرید ارزهای دیجیتال

نحوه استخراج بیت کوین چگونه است؟

ماینرها در ازای کار خود به عنوان حسابرس پاداش می‌گیرند. کار آن‌ها تأیید قانونی بودن معاملات بیت کوین است. این قرارداد برای حفظ صداقت کاربران بیت کوین است و توسط بنیان‌گذار بیت کوین، Satoshi Nakamoto، طراحی شده است. با تأیید معاملات، ماینرها به جلوگیری از مشکل دو بار خرج کردن (Double Spending) کمک می‌کنند.

دو بار خرج کردن، سناریویی است که در آن صاحب بیت کوین، همان بیت کوین را به طور غیرقانونی دو بار خرج می‌کند. با ارز فیزیکی، این مشکل پیش نمی‌آید: هرگاه اسکناس 20 دلاری را برای خرید یک جنس به شخصی تحویل دهید، دیگر آن را ندارید، بنابراین امکان آن وجود ندارد که بتوانید از همان اسکناس 20 دلاری برای خرید جنسی دیگر در فروشگاه بعدی استفاده کنید. با این که امکان ساخت پول نقد تقلبی وجود دارد، اما باز هم به این معنی نیست که بتوانید همان پول را دو بار خرج کنید. اما در ارز دیجیتال این خطر وجود دارد که دارنده بتواند نسخه کپی‌شده توکن دیجیتال را بسازد و با حفظ نسخه اصلی برای خود، نسخه تقلبی را برای یک تاجر یا یک شخص دیگر ارسال کند.

فرض کنید که شما یک اسکناس قانونی 20 دلاری و یک نسخه تقلبی از همان 20 دلار را دارید. اگر بخواهید اسکناس واقعی و جعلی را با هم خرج کنید، شخصی که نگاهی به شماره سریال هر دو اسکناس بیندازد، متوجه می‌شود که هر دوی آن‌ها شماره یکسانی دارند و بنابراین یکی از آن‌ها باید جعلی باشد. عمل انجام شده توسط استخراج‌کنندگان بیت کوین مشابه همین کار است. آن‌ها تراکنش‌ها را بررسی می‌کنند تا مطمئن شوند که کاربران سعی نکرده باشند به طور غیرقانونی یک بیت کوین را دو بار خرج کنند. البته این یک تشبیه درست و کامل نیست و جزئیات بیش‌تر آن را در زیر توضیح خواهیم داد.

تراکنش تایید نشده ارزهای دیجیتال کدام تراکنش ها هستند؟
ادامه مطلب

وقتی ماینرها تراکنش‌های بیت کوینی به ارزش 1 مگابایت که به عنوان بلاک شناخته می‌شود را بررسی و تأیید می‌کنند، واجد شرایط دریافت پاداش بیت کوینی می‌شوند (اطلاعات بیش‌تر راجع به پاداش بیت کوین در ادامه ذکر خواهد شد). محدودیت 1 مگابایتی توسط Satoshi Nakamoto تعیین شده است که موجب بحث‌های زیادی شده است، زیرا برخی از ماینرها بر این باورند که اندازه بلاک باید برای دربرگرفتن داده‌های بیش‌تر، افزایش یابد تا در این صورت شبکه بیت کوین بتواند معاملات را سریع‌تر پردازش کرده و آن‌ها را تأیید کند.

توجه داشته باشید که تأیید معاملات به ارزش 1 مگابایت، یک ماینر را واجد شرایط کسب بیت کوین می‌کند؛ این یعنی همه کسانی که معاملات را بررسی و تأیید می‌کنند، به طور قطعی پاداش دریافت نمی‌کنند. از نظر تئوری، 1 مگابایت تراکنش می‌تواند حاوی فقط یک معامله (اگرچه این اصلاً معمول نیست) یا چندین هزار معامله باشد و بستگی دارد که معاملات چه مقدار داده را به خود اختصاص دهند.

با این اوصاف، یعنی بعد از این همه زحمت برای تأیید تراکنش‌ها شاید هیچ پاداشی دریافت نکنیم؟!

بله، برای دریافت پاداش باید دو کار مهم انجام شود که یکی به تلاش بستگی دارد و دیگری به شانس:

·        شما باید حدود 1 مگابایت تراکنش را تأیید کنید که بخش ساده کار است.

·        شما باید اولین ماینری باشید که به پاسخ درست یک مسأله محاسباتی دست پیدا می‌کند. که به این فرآیند، اثبات کار یا Proof of Work (PoW) گفته می‌شود.

خب در این‌جا منظور از پاسخ درست یک مسأله محاسباتی چیست؟

خبر خوب این که برای این کار به ریاضیات یا محاسبات پیشرفته نیازی نیست. شاید شنیده باشید که ماینرها باید همیشه مسائل ریاضیاتی پیچیده را حل کنند که این حرف زیاد هم درست نیست. کاری که ماینرها انجام می‌دهند این است که آن‌ها تلاش می‌کنند تا اولین ماینری باشند که به یک عدد 64 رقمی هگزادسیمال (که به آن Hash گفته می‌شود) دست پیدا می‌کنند که مقدار آن کم‌تر یا برابر با مقدار مورد نظر سیستم است و بیش‌تر به صورت حدس و گمان انجام می‌شود.

خبر بد هم این که چون این کار به صورت حدس و گمان است و میلیاردها احتمال ممکن برای هر یک از این مسائل وجود دارد، کار به شدت سخت می‌شود. ماینرها برای حل یک مسأله ابتدا به مقدار زیادی قدرت محاسباتی نیاز دارند. برای استخراج موفقیت‌آمیز، شما به نرخ هش (Hash rate) بالایی احتیاج دارید که با واحدهای مگاهش بر ثانیه (MH/s)، گیگاهش بر ثانیه (GH/s) و تراهش بر ثانیه (TH/s) اندازه‌گیری می‌شود.

اگر می‌خواهید میزان بیت کوین قابل استخراج توسط نرخ هش تجهیزات خود را تخمین بزنید، سایت Cryptocompare به شما در این کار کمک خواهد کرد.

تحلیل ارزهای دیجیتال

استخراج و گردش بیت کوین

عمل استخراج علاوه بر درآمدزایی برای ماینرها و حمایت از اکوسیستم بیت کوین، اهمیت حیاتی دیگری نیز دارد و آن هم این است که این کار، رمزارزهای جدیدی به چرخه اضافه می‌کند. به بیانی دیگر، ماینرها سکه‌های جدیدی ضرب می‌کنند.

جدا از سکه‌های ضرب شده توسط بلاک منشاء (اولین بلاک ایجاد شده توسط Satoshi Nakamoto، همه بیت کوین‌های دیگر توسط ماینرها ساخته شده است. در صورت نبود ماینرها، بیت کوین به عنوان یک شبکه هم‌چنان وجود خواهد داشت و قابل استفاده خواهد بود، ولی هیچ بیت کوین جدیدی به چرخه آن اضافه نخواهد شد. زمانی استخراج بیت کوین نیز به پایان خواهد رسید؛ زیرا طبق پروتکل‌ بیت کوین، سقف تعداد بیت کوین‌های قابل گردش در سیستم 21 میلیون واحد است.

البته به دلیل کاهش میزان بیت کوین‌های استخراج شده در طول زمان، آخرین واحد بیت کوین حدودا ً در سال 2140 استخراج خواهد شد. این به آن معنی نیست که تراکنش‌ها بعد از آن بررسی و تأیید نخواهند شد. ماینرها هم‌چنان به تأیید اعتبار تراکنش‌ها ادامه داده و برای حفاظت از یکپارچگی شبکه بیت کوین، مبلغی به عنوان پاداش دریافت خواهند کرد.

جدا از سود کوتاه‌مدت بیت کوین، ماینر بودن در زمان پیشنهاد تغییر در پروتکل شبکه بیت کوین به شما حق رأی می‌دهد. به زبان دیگر، ماینرها می‌توانند بر فرآیندهای تصمیم‌گیری مانند تغییر در پروتکل تأثیرگذار باشند.

اخبار ارزهای دیجیتال

مقدار پاداش ماینرها چگونه است؟

میزان پاداش در نظر گرفته شده برای استخراج بیت کوین، هر چهار سال به نصف مقدار قبلی کاهش پیدا می‌کند. وقتی اولین بار بیت کوین در سال 2009 استخراج شد، جایزه استخراج یک بلاک برابر با 50 واحد بیت کوین بود. در سال 2012، این مقدار به 25 واحد بیت کوین کاهش یافت. در سال 2016، این مقدار دوباره با نصف شدن به 12.5 واحد بیت کوین رسید. در 11 مه سال 2020، مقدار پاداش به 6.25 واحد بیت کوین رسید، که البته این رقم، مقدار مناسبی برای حل مسأله پیچیده هشینگ به نظر می‌آید.

برای استخراج بیت کوین به چه چیزهایی احتیاج داریم؟

با این که شاید در اوایل پیدایش بیت کوین می‌شد بر سر حل بلاک‌ها با رایانه‌های خانگی معمولی هم رقابت کرد، دیگر انجام این کار ممکن نیست. دلیل آن هم این است که پیچیدگی استخراج بیت کوین در طول زمان تغییر می‌کند.

بعد از استخراج آخرین واحد بیت کوین ، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
ادامه مطلب

به منظور اطمینان از عملکرد بدون مشکل بلاکچین و توانایی آن در پردازش و تأیید اعتبار تراکنش‌ها، سرعت ساخته شدن یک بلاک در شبکه بیت کوین به صورت هر ده دقیقه یک‌بار است. با این حال، سرعت یک میلیون دستگاه ماینینگ قطعا ً بسیار بیش‌تر از 10 دستگاه ماینینگ در حل یک مسأله هش خواهد بود. برای همین، شبکه بیت کوین به نوعی طراحی شده است تا بعد از ساخت 2016 بلاک که حدود دو هفته طول می‌کشد، دشواری فرآیند استخراج را بررسی و تنظیم کند.

وقتی میزان قدرت پردازشی در مجموع برای استخراج بیت کوین زیاد باشد، سطح دشواری عمل استخراج برای پایدار نگه‌داشتن نرخ تولید بلاک، افزایش پیدا می‌کند. برای نشان دادن تأثیر قدرت محاسباتی بر روی سطح دشواری باید اشاره کرد که در زمان شروع به کار بیت کوین در سال 2009، دشواری اولیه در سطح یک قرار داشت و در نوامبر سال 2019، سطح آن به بیش از 13 تریلیون رسید.

همه این توضیحات برای گفتن این موضوع بود که برای استخراج رقابتی بیت کوین، ماینرها باید روی تجهیزات رایانه‌ای قوی مانند GPU (واحد پردازش گرافیک) یا تراشه‌های رایانه‌ای مخصوص (ASIC) سرمایه‌گذاری کنند. هزینه این تجهیزات حدود ۳۰۰ تا ده‌ها هزار دلار خواهد بود.

آموزش ارزهای دیجیتال

توضیح ساده‌تر مسأله

موارد مربوط به استخراج بیت کوین می‌تواند برای بسیاری از افراد دشوار باشد. بگذارید مثال بسیار ساده و قابل فهم‌تری برای مسأله هش بزنیم: فرض کنید به سه نفر از دوستان خود می‌گویید که عددی بین یک تا صد در نظر دارید و آن عدد را روی کاغذی نوشته و آن را در پاکتی می‌گذارید. دوستان شما نباید حتما ً عدد موردنظر شما را حدس بزنند. آن‌ها فقط باید اولین نفری باشند که عددی کم‌تر یا برابر با عددی را انتخاب کنند که شما در ذهن دارید و هیچ محدودیتی برای تعداد حدس‌ها نیز وجود ندارد.

فرض کنیم شما عدد 19 را در ذهن خود دارید. اگر حدس یکی از دوستان‌تان عدد 21 باشد، او می‌بازد چون 21 بزرگ‌تر از 19 است. اگر حدس نفر دوم 16 و حدس نفر سوم 12 باشد، هر دوی این جواب‌ها از لحاظ تئوری در محدوده درست قرار دارند، چون 16 و 12 هر دو از 19 کوچک‌تر هستند. البته با این که جواب نفر دوم به عدد انتخاب شده نزدیک‌تر بود، اما هیچ امتیاز بیش‌تری به نفر دوم داده نمی‌شود. حالا همین بازی حدس کلمه را در نظر بگیرید؛ ولی این بار فقط سه نفر در این بازی نیستند و عدد انتخاب شده بین 1 تا 100 نیست. در عوض میلیون‌ها ماینر در این بازی شرکت دارند و عدد انتخاب شده توسط شما یک عدد هگزادسیمال 64 رقمی است. این‌جاست که بازی به شدت دشوارتر از قبل می‌شود.

اگر در مثال بالا نفر دوم و سوم با هم جواب دهند، این مثال کار به جایی نمی‌برد!

در مورد بیت کوین، جواب‌های هم‌زمان زیاد اتفاق می‌افتند ولی بالاخره فقط یک جواب داده شده برنده شناخته می‌شود. وقتی چندین جواب هم‌زمان برابر یا کم‌تر از عدد موردنظر وجود دارد، شبکه بیت کوین بر اساس رای ۵۱ درصد اکثریت تصمیم می‌گیرد تا به کدام ماینر پاداش دهد.

معمولا ً ماینر انتخاب شده، ماینری است که بیش‌ترین کار را انجام داده است، یعنی کسی که تراکنش‌های بیش‌تری را تأیید کرده باشد. سپس بلاک از دست رفته (بلاک شخص بازنده) به بلاک بی‌سرپرست تبدیل می‌شود. بلاک‌های بی‌سرپرست، آن دسته از بلاک‌هایی هستند که به بلاکچین اضافه نشده‌اند. ماینرهایی که موفق به حل مسأله هش شده‌اند ولی بیش‌ترین تعداد تراکنش را بررسی و تأیید نکرده‌اند، پاداشی دریافت نمی‌کنند.

عدد هگزادسیمال 64 رقمی چیست؟

مثال چنین عددی را در زیر می‌بینیم:

0000000000000000057fcc708cf0130d95e27c5819203e9f967ac56e4df598ee

عدد بالا دارای 64 رقم است. همان‌طور که حتما ً متوجه شده‌اید، این عبارت فقط از اعداد تشکیل نشده است و حروف الفبا هم در آن استفاده شده‌اند. دلیل این کار چیست؟

برای متوجه شدن دلیل وجود حروف الفبا در میان اعداد، بهتر است کلمه هگزادسیمال را بررسی کنیم.

همان‌طور که اطلاع دارید، ما برای شمارش از سیستم دسیمال یا ده‌تایی استفاده می‌کنیم. این به آن معناست که برای هر کدام از ارقام یک عدد چندرقمی، 10 احتمال از 0 تا 9 وجود دارد.

از طرف دیگر، کلمه هگزادسیمال به معنای شانزده‌تایی است؛ چون هگز از ریشه یونانی کلمه شش و دکا از ریشه کلمه 10 گرفته شده است. در یک سیستم هگزادسیمال، هر رقم دارای 16 احتمال است. ولی سیستم عددی ما فقط 10 احتمال برای نشان دادن اعداد دارد (صفر تا نه). به همین خاطر حروف الفبای a، b، c، d، e و f به این اعداد اضافه شده است.

اگر قصد استخراج بیت کوین را دارید، قرار نیست مجموع کامل این اعداد 64 رقمی (هش) را محاسبه کنید. دوباره تکرار می‌کنم، لازم نیست مجموع کامل هش را محاسبه کنید.

ارتباط اعداد 64 رقمی هگزادسیمال با استخراج بیت کوین چیست؟

آیا مثالی که کمی قبل راجع به نوشتن عدد 19 و گذاشتن آن در پاکت مطرح شد را به یاد دارید؟ در استخراج بیت کوین، به عددی که به صورت استعاره‌ای در پاکت قرار دارد، هش هدف یا Target Hash گفته می‌شود.

کاری که ماینرها با رایانه‌های پیچیده خود انجام می‌دهند، در واقع حدس زدن این هش هدف است. ماینرها با سرعت هر چه تمام به طور تصادفی nonce تولید می‌کنند. کلمه nonce مخففnumbers only used once است که به معنای اعداد یک‌بار مصرف است که کلید تولید اعداد 64 رقمی هگزادسیمال محسوب می‌شود. حجم هر nonce در استخراج بیت کوین به مقدار 32 بیت است که از هش 256 بیتی بسیار کوچک‌تر است. اولین ماینری که nonce او بتواند یک هش کم‌تر یا برابر با هش هدف تولید کند، یک بلاک را کامل کرده و 6.25 واحد بیت کوین به عنوان پاداش دریافت می‌کند.

بلوک پیدایش یا جنسیس بلوک به چه معنا است؟
ادامه مطلب

از لحاظ تئوری، شما می‌توانید همین کار را با انداختن یک تاس 16 وجهی بعد از 64 بار انجام دهید، ولی هیچ دلیلی برای صرف وقت برای انجام این کار وجود ندارد.

تصویر بالا که از سایت Blockchain.info گرفته شده است، می‌تواند در یک نگاه به شما در فهم بهتر اطلاعات گفته شده کمک کند. شما در این تصویر خلاصه‌ای از اطلاعات استخراج بلاک شماره 490163 را می‌بینید. Nonce تولیدکننده هش برنده 731511405 بوده است و هش هدف در بالای آن نشان داده است. عبارت Relayed by Antpool به این معناست که این بلاک توسط AntPool تکمیل شده، که یکی از موفق‌ترین گروه‌ها در استخراج بیت کوین است (درباره گروه‌های استخراج در ادامه توضیح خواهیم داد). همان‌طور که می‌بینید، این گروه موفق به تأیید 1768 تراکنش در این بلاک شده است.

چگونه باید هش هدف را حدس زد؟

همه هش‌های هدف با صفر شروع می‌شوند. حداقل تعداد صفرها، هشت تا و حداکثر آن 63 تاست. هیچ میزان حداقلی برای حدس وجود ندارد ولی میزان حداکثر آن توسط پروتکل بیت کوین تعیین شده است. هیچ هدفی نمی‌تواند از عدد زیر بزرگ‌تر باشد:

00000000ffff0000000000000000000000000000000000000000000000000000

در شکل زیر چند نمونه از هش‌های تصادفی و معیار موفقیت آن‌ها برای ماینر نشان داده شده است:

چگونه شانس خود برای حدس هش هدف قبل زودتر از بقیه ماینرها را بالا ببریم؟

برای انجام این کار به تجهیزات استخراج پرسرعت نیاز دارید و یا هم این که می‌توانید در یک گروه ماینینگ که به آن mining pool گفته می‌شود، عضو شوید. Mining pool به گروهی از ماینرهای رمزارز گفته می‌شود که قدرت محاسباتی خود را با هم ترکیب کرده و پاداش به دست آمده را با هم تقسیم می‌کنند. گروه‌های استخراج به نسبت ماینرهای فردی، تعداد بسیار بیش‌تری بلاک را استخراج می‌کنند.

این کار دقیقا ً بازی با اعداد است. شما نمی‌توانید بر اساس هش‌های هدف قبلی الگو یا پیش‌بینی خاصی داشته باشید. سطح دشواری آخرین بلاک در زمان نگارش این مطلب در حدود 17059 تریلیون بوده که به این معناست که شانس تولید شدن یک هش زیر مقدار هدف توسط یک nonce، یک در 17.59 تریلیون است. حتی اگر تجهیزات استخراج بسیار قدرتمندی هم داشته باشید، انجام این کار به صورت فردی و با این احتمالات بسیار دشوار خواهد بود.

چطور بدانیم که آیا استخراج بیت کوین سودآور هست یا نه؟

ماینرها نه تنها از تجهیزات گران‌قیمت برای حل مسائل هش استفاده می‌کنند، بلکه باید هزینه برق مصرفی قابل توجهی که توسط تجهیزات ماینینگ برای تولید تعداد زیادی nonce استفاده می‌شود را نیز پرداخت کنند. جدا از مسائل دیگر، در زمان نوشتن این مطلب، استخراج بیت کوین تا حد زیادی برای ماینرهای فردی سودی نداشته است. شما می‌توانید مقادیری مانند سرعت هش و هزینه‌های برق مصرفی خود را در سایت Cryptocompare وارد کنید تا میزان سود و ضرر خودتان را تخمین بزنید.

آیا جدا از استخراج بیت کوین، راه بهتری برای کسب درآمد از طریق رمزارزها وجود دارد؟

همان‌طور که قبلا ً توضیح دادیم، راحت‌ترین راه برای به دست آوردن بیت کوین از طریق خرید آن از صرافی‌های ارز دیجیتال است. به جز این روش می‌توان از استراتژی کلنگ هم استفاده کرد. این استراتژی بر اساس تاریخچه جست‌وجوی طلا در سال 1849 در کالیفرنیا شکل گرفته است. در این زمان یکی از سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه این بود که عده‌ای به جای جستجوی طلا، کلنگ‌های مورداستفاده برای این کار را تجارت می‌کردند. بنابراین شما بهتر است در شرکت‌های سازنده چنین کلنگ‌هایی سرمایه‌گذاری کنید. در زمینه رمزارزها، کلنگ می‌تواند شرکتی باشد که تجهیزات استخراج بیت کوین را می‌سازد. برای مثال، می‌توانید شرکت‌هایی که تجهیزات ASIC یا GPU می‌سازند را بررسی کنید.

آیا استخراج بیت کوین قانونی است؟

قانونی بودن استخراج بیت کوین کاملا ً به موقعیت جغرافیایی شما بستگی دارد. مفهوم بیت کوین می‌تواند قدرت ارزهای فیات و کنترل بازارهای مالی توسط دولت را تهدید کند. به همین دلیل، بیت کوین در بعضی کشورها کاملا ً غیرقانونی است.

خرید و نگه‌داری بیت کوین و استخراج آن در اکثر کشورها قانونی است. اما این ارز در کشورهایی مانند الجزایر، مصر، مراکش، بولیوی، اکوادور، نپال و پاکستان غیرقانونی است. در کل، استفاده و استخراج بیت کوین در بیش‌تر نقاط جهان قانونی است.

استخراج بیت کوین چه خطراتی دارد؟

خطرات استخراج بیت کوین غالبا ً شامل خطرات مالی و مشکلات رگولاتوری می‌شود. همان‌طور که قبلا ً به آن اشاره شد، مسأله استخراج در کل از لحاظ مالی نوعی ریسک محسوب می‌شود. ممکن است صدها یا هزاران دلار برای تجهیزات استخراج رمزارزها هزینه کنید و در عوض سودی دریافت نکنید. با این حال، این مشکل را می‌توان از طریق عضویت در گروه‌های استخراج حل کرد. اگر در جایی زندگی می‌کنید که استخراج رمزارزها غیرقانونی است، بهتر است این کار را انجام ندهید. برای استخراج رمزارزها در ایران، اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ضروری است.

یکی دیگر از خطرات احتمالی مربوط به رشد میزان استخراج بیت کوین (و دیگر سیستم‌های اثبات کار)، افزایش انرژی مصرفی موردنیاز برای سیستم‌های رایانه‌ای مربوط به الگوریتم‌های ماینینگ است. با این که کارایی و بهره‌وری ریزتراشه‌ها در تراشه‌های ASIC بسیار زیاد شده است، اما سرعت رشد شبکه در حال پیشروی از میزان پیشرفت فناوری است. به همین خاطر نگرانی‌هایی راجع به تأثیرات محیطی استخراج بیت کوین وجود دارد.

منبع

https://www.investopedia.com/tech/how-does-bitcoin-mining-work/

https://www.investopedia.com/terms/b/bitcoin-mining.asp

https://cointelegraph.com/bitcoin-for-beginners/how-to-mine-bitcoin-everything-you-need-to-know

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی