پرایس اکشن چیست ؟ آموزش جامع الگوهای پرایس اکشن !

پرایس اکشن چیست ؟ آموزش جامع الگوهای پرایس اکشن !

پرایس اکشن قسمت مهمی از تحلیل تکنیکال است و از آن جایی که برای موفقیت در بازارهای مالی تسلط بر حرکات واقعی قیمت ها بسیار اهمیت دارد، نقش استراتژی معاملاتی پرایس اکشن پررنگ است. در بازار ارزهای دیجیتال میتوان از پرایس اکشن برای تشخیص زمان مناسب برای انجام معاملات استفاده کرد. در این مطلب از آکادمی ارزهای دیجیتال رضا شیرازی به توضیح کامل پرایس اکشن، انواع الگوها و نکات ضروری آن خواهیم پرداخت.

تعریف پرایس اکشن

پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که به معامله گران این امکان را می‌دهد تا بازار را بخوانند و تصمیمات خود را بر اساس حرکت‌های اخیر و واقعی قیمت و نه بر اساس شاخص های فنی اتخاذ کنند. تریدرها با مشاهده روند تغییرات قیمت یک رمزارز سعی میکنند به یک درک نسبی از رفتار سایر تریدرها و دیگر بازیگران بازار برسند و روند احتمالی قیمت یک ارز را بررسی و پیشبینی کنند. به طور کلی، ویژگی های استراتژی پرایس اکشن در 3 مورد خلاصه میشود:

1.پرایس اکشن اشاره به نوسانات قیمت یک سرمایه در بازه زمانی مشخصی در نمودار قیمت دارد.

2.برای مشخص کردن روند قیمتی در پرایس اکشن، معامله گران میتوانند نظرات و فرضیه های مختلفی را امتحان کنند.

3.پرایس اکشن پایه و اساس تحلیل تکنیکال است و الگوهای نموداری و همچنین ابزارهایی مانند میانگین متحرک با استفاده از تحلیل های مبتنی بر آن به دست می آیند.

الگوهای پرایس اکشن

1.الگوی reversal bar

مانند تصویر بالا، نوع صعودی این الگو (Bullish Reversal Bar) ابتدا به زیر Low کندل قبلی میرود و سپس بالاتر از Low کندل قبلی بسته خواهد شد. نوع نزولی این الگو (Bar Bearish Reversal) دقيقا برعکس حالت صعودی آن است. در واقع کندل ابتدا بالاتر از High کندل قبلی رفته و سپس پایين تر High کندل قبلی بسته میشود.

2.الگوی Key Reversal Bar

این الگو به لحاظ ساختاری دارای نشانه های واضح تری از حالت بازگشتی است. در نوع صعودی این الگو (Bullish Key Reversal Bar) کندل دوم که صعودی است از زیر Low کندل قبلی باز شده و بالاتر از High  کندل قبلی بسته میشود. در نوع نزولی (Bearish Key Reversal Bar) اما جریان برعکس خواهد بود. کندل دوم که نزولی است از بالای High کندل قبلی باز می شود و پایينLow  کندل قبلی بسته میشود.

در واقع الگو با وقوع یک گپ قيمتی شکل میگيرد. به دليل این که گپ در نمودارهای Intraday مثل (1 ساعته، 4 ساعته و غیره) کمتر اتفاق می افتد، اکثر الگوهای  Key Reversal Barدر تایم فریم روزانه و بالاتر قابل مشاهده هستند. این الگو در حالت کلی نشان دهنده قدرت تمایلات بازار است.

3.الگوی Exhaustion Bar

الگوی صعودی Exhaustion Bar با یک گپ نزولی باز میشود ولی با قدرت زیادی بالا آمده و در نزدیکی High  خود بسته میشود. الگوی نزولی Exhaustion Bar با یک گپ صعودی باز شده ولی این بار با قدرت زیادی به سمت پایين نزول میکند و در نزدیکی Low خود بسته میشود. در هر دو حالت، گپ بوجود آمده پرنشده باقی میماند. هم‌چنین حجم معاملات در زمان وقوع این الگو افزایش پیدا خواهد کرد.

آشنایی با مفاهیم تحلیل فاندمنتال
ادامه مطلب

4.الگوی Pinocchio Bar

حالا چرا اسم پينوکيو را برا این الگو انتخاب کرده اند؟ چون شکل ظاهری آن مانند دماغ پينوکيو دراز است! این الگو یک سایه بلند و واضح دارد. در نوع صعودی این الگو سایه بلند را در پایين کندل داریم. ولی در حالت نزولی سایه کندل در بالای آن قرار دارد.

این الگو با استفاده از سایه های بلند خودش به شکل موقت یک سطح حمایت یا مقاومت را میشکند و در واقع تریدرها را فریب میدهد تا در جهت اشتباه وارد بازار شوند. تریدرها در تله می افتند و اگر متوجه نشوند و از این معامله اشتباه فرار نکنند، قربانی معامله گرانی خواهند شد که در جهت درست اقدام به معامله کرده اند.

5.الگوی Two-Bar Reversal

این الگو توسط دو کندل قوی که در جهت مخالف یکدیگر بسته شده اند تشکيل میشود. نوع صعودی این الگو، ترکيبی از یک کندل نزولی (اول) و یک کندل صعودی (دوم) تشکيل میشود. نوع نزولی این الگو کاملا متضاد حالت صعودی آن است. یعنی کندل صعودی در ابتدا می آید و بعد از آن کندل نزولی ظاهر میشود.

6.الگوی Three-Bar Reversal

شکل ظاهری نوع صعودی این الگو به ترتيب زیر است:

1.یک کندل نزولی

2.یک کندل دارای  Lower Highو Low  Lowerاست. در واقع سایه بالایی این کندل از High کندل قبلی پایين تر بوده و در عين حال سایه پایينی این کندل نيز از Low کندل قبلی پایین تر است.

3.یک کندل صعودی که Low آن بالاتر از Low کندل دوم است. کندل سوم هم‌چنین بالاتر از High کندل دوم بسته میشود.

این الگو نقطه چرخش بازار را نشان میدهد. در مقایسه با سایر الگوها بازگشتی، این الگو حالت محافظه کارانه تری داشته و با سه کندل سعی در مجاب کردن تریدرها دارد. در این الگو از کندل سوم برای تایيد تغيير جهت بازار استفاده میشود.

7.الگوی Three Bar Pullback

نوع صعودی این الگو شامل یک کندل صعودی و سه کندل متوالی نزولی میشود که مانند تصویر بالا هستند. اما حالت نزولی این الگو دقيقا برعکس شکل صعودی آن است، به طوری که ابتدا یک کندل نزولی و سپس سه کندل صعودی متوالی خواهیم داشت.

8.الگوی Outside Bar

در این الگو ما دو کندل داریم که کندل دوم باید به صورت کامل توسط کندل قبلی پوشش داده شود. به عبارت دیگر، کندل دوم باید دارای High و Low هایی پایين تر از High و Low های کندل اول باشد. دقيقا مانند چيزی که در تصویر بالا مشاهده میکنید. این الگو به نوعی نشان دهنده مکث موقت در قيمت و نوسانات است.

تحلیل فاندامنتال SLP
ادامه مطلب

9.الگوی Outside Bar

این الگو دقيقا برعکس الگوی قبلی است. در این الگو، این کندل دوم است که باید کندل اول را به صورت کامل پوشش بدهد. در واقع کندل دوم باید دارای High و Low هایی بالاتر از High و Low های کندل اول باشد. این الگو نشان دهنده نوسانات و زیادتر شدن حجم معاملات به صورت کوتاه مدت است و نشان میدهد که در هر دو جهت بازار قدرت وجود دارد.

10.الگوی NR7

برای تشکيل این الگو به 7 کندل نياز است. در صورتی که آخرین کندل دارای کوچک ترین رنج (رنج کندل در واقع اختلاف بين بالا و پایين یک کندل است) نسبت به شش کندل قبلی باشد، میتوانيم بگویيم که الگوی NR7 شکل گرفته است. این الگو کاهش نوسانات در بازار را نشان میدهد.

چند نکته ضروری درباره پرایس اکشن

۱.محدوده مقاومت و حمایت بهتر از خطوط مقاومت و حمایت است

حمایت و مقاومت شناخته شده ترین مفهوم در پرایس اکشن هستند، اما فقط تعداد اندکی از تریدرها میتوانند با استفاده از آنها سود به دست بیاورند. اما چرا؟

اکثر معامله گران فقط یک خط افقی تنها را به عنوان حمایت یا مقاومت در ترید در نظر میگیرند که درک آن خط در نگاه اول عالی به نظر میرسد، اما در هنگام ترید مشکل ایجاد خواهد کرد. دلیلش این است که تنها یک خط اثرگذار بر روی مسیر حرکت قیمت نیست و محدوده مقاومت و حمایت تاثیر بیشتری بر روی حرکت قیمت دارد. تریدری که فقط از یک خط استفاده کند، هم موقعیت های مناسبی که قیمت در آن این خط را لمس نمیکند از دست میدهد و هم ممکن است با ورورد بر اساس این خط در دام جهش های لحظه ای قیمت بیفتد و متضرر شود. در طرف مقابل، تریدری که از محدوده های حمایت و مقاومت استفاده میکند میتواند این نوساناتی که در این محدوده اتفاق می افتد را شناسایی و فیلتر کند.

2.قله ها و کف ها تمام آن چیزی است که لازم است شما بر روی آنها تمرکز کنید

آنالیز قله ها و کف ها اطلاعات مهمی را در مورد قدرت یک روند و جهت بازار ارائه میکند و حتی میتواند پایان یک روند و شروع روند بازگشتی را از قبل به شما اطلاع بدهد. چند نکته که میتواند به شما در شناخت قله ها و کف ها کمک کند، عبارتند از:

تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال چیست؟ آموزش جامع و تخصصی !
ادامه مطلب

الف) آیا شما فقط موج های بلند در جهت روند و اصلاحات کوتاه میبینید؟ (این یک سیگنال برای تایید روند قوی است)

ب) آیا قیمت همراه با اشکال و ایراد قله ها و کف های بالاتر میسازد؟ (این قضیه میتواند نشان دهنده محو شدن و کاهش مومنتم و انرژی جنبشی در روند را بدهد)

پ) در یک روند صعودی در جایی که قیمت قادر نیست یک قله ی بالاتر از قله ی قبلی خود بسازد شما باید به آن توجه کنید.

3.موقعیت کنونی قیمت در لحظه ترید خود را اصلاح کنید

بیشتر تریدرهای اماتور در گرفتن سیگنال های پرایس اکشن با توجه به جایی که قیمت در آنجاست اشتباه میکنند و متعجب هستند که چرا نسبت برد آنها کم است. بهتر است که ابتدا محدوده های حمایت و مقاومت را رسم کنید و نقاط عرضه و تقاضا را مشخص کنید و سپس منتظر بمانید تا قیمت وارد آن محدوده شود. تنها در صورتی وارد معامله شوید که سیگنال پرایس اکشن در محدوده هایی که از قبل مشخص کرده اید شکل بگیرد.

4.همه چیز نسبی است مفهوم را درک کنید

یک اشتباه بزرگی که خیلی از تریدرها مرتکب میشوند، این است که آنها پرایس اکشن را به عنوان یک برنامه کاری یا الگویی برای روش ترید در نظر میگیرند و فقط به دنبال کندل استیک هایی هستند که منطبق با ضوابط آنها برای ترید است. یادتان نرود که در ترید کردن، همه چیز نسبی است و لازم است شما اطلاعات قیمت را در ارتباط با اتفاقات گذشته بسنجید.

یک دوره پرایس اکشن حرفه ای باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

یک دوره پرایس اکشن حرفه ای باید:

1.مباحث به روز، اصولی و آخرین تغییرات بازار سرمایه را دربربگیرد.

2.تیم پشتیبانی داشته باشد تا هر موقع مشکلی داشتید بتوانید به آسانی مشاوره دریافت کنید.

3.باید به صرفه، جامع و کاربردی باشد و موقعیتی فراهم کند تا شما بتوانید از طریق تمرین های عملی خود را محک بزنید.

جمع بندی

انجام معاملات با روش پرایس اکشن به جای سرمایه‌ گذاری بلند مدت برای معاملات محدود کوتاه مدت و میان مدت مناسب تر است. برخی از تریدرها معتقدند که بازار از یک الگوی تصادفی پیروی میکند و هیچ روش روشنی برای تعریف استراتژی وجود ندارد که همیشه کارساز باشد. برخی دیگر نیز بر این باورند که پرایس اکشن با ترکیب ابزارهای تحلیل تکنیکال و تاریخچه قیمت برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی بسیار مناسب و کارآمد است. نظر شما راجع به پرایس اکشن چیست؟

منبع 1      منبع 2     منبع 3     منبع 4

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی