تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال چیست؟

از آنجا که بازار ارزهای دیجیتال پرنوسان است، هر سرمایه گذاری باید یک استراتژی خاص برای تعیین وضعیت معاملات خود داشته باشد. بسیاری از معامله کنندگان رمزارزها برای کمک به ساخت استراتژی های خود به تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال روی می آورند. این نوع از تجزیه و تحلیل میتواند به شما در درک بهتر جریانات رمزارز در گذشته و پیشبینی مسیر رمزارزها در آینده کمک کند.

اگر شما هم قصد معامله ارزهای دیجیتال را دارید، باید برای دستیابی به نتایج باثبات تر از تحلیل تکنیکال در کنار روش های دیگر استفاده کنید. همه میدانیم که برای پیشبینی نحوه حرکت قیمت ها باید محاسبات خاصی انجام شود. اگر سفارشات خرید و فروش شما فقط بر اساس حدس و گمان باشد، عمل معامله به قمار و عملی پوچ تبدیل میشود. در این مقاله از سایت آکادمی ارزهای دیجیتال رضا شیرازی ، تحلیل تکنیکال و ایده های سازنده آن را به شما معرفی کرده و شاخص های مورد استفاده در این نوع از تحلیل بازاری را به شما توضیح خواهیم داد تا بتوانید قبل از معامله کردن، اطلاعات مفیدی راجع به اتفاقات بازار رمزارزها به دست بیاورید.

تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال به چه معناست؟

تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال به چه معناست؟

برای فهمیدن این که چگونه باید از تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال در معاملات ارزهای دیجیتال استفاده کرد، باید ابتدا معنی آن را متوجه شوید. تحلیل تکنیکال یا تحلیل فنی به معنای استفاده از داده های دنیای واقعی برای پیشبینی آینده بازار است. این موضوع همچنین بررسی آمار گذشته ارزهای دیجیتال مورد بحث و عواملی مانند حجم معاملاتی رمزارزها و نحوه حرکت قیمت ها را در بر میگیرد.

در مقابل، روش رایج دیگری که تحلیل بنیادی نام دارد، ارزش ذاتی ارز دیجیتال را مورد ارزیابی قرار میدهد. تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال برخلاف تحلیل بنیادی به بررسی الگوها و ابزار نمودارهای تحلیلی میپردازد تا نقاط حساس قیمتی ارز دیجیتال موردنظر را تشخیص داده و این اطلاعات را در پیشبینی های آینده بکار بگیرد. معامله‌کنندگان سایر بازارهای مالی مانند بازار سهام، کالا و ارز نیز از تحلیل تکنیکال استفاده میکنند و فرآیند به کارگیری این نوع از تحلیل در هر کدام از این بازارها به تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال شبیه است.

ایده های اساسی تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

چند ایده اساسی برگرفته از نظریه Dow (یکی از تئوری های مالی) پیش زمینه مبانی تحلیل تکنیکال را تشکیل میدهند. در ابتدا باید گفت که این نظریه نشان میدهد که برای قیمت گذاری در بازار باید همه چیز را در نظر گرفت. در عرصه ارز دیجیتال این همه چیز شامل تقاضای فعلی، آتی و گذشته، مقررات موجود، انتظارات معامله کنندگان، دانش آنها راجع به ارز دیجیتال و موارد دیگر است. معامله کنندگان با استفاده از تحلیل تکنیکال به بررسی قیمت ها میپردازند تا ببینند وضعیت بازار به چه شکل است.

یکی از اصول تحلیل تکنیکال این است که در حوزه قیمت گذاری و روندهای رمزارزی، تاریخ تکرار میشود. بر همین اساس تحلیلگران فنی میتوانند راجع به روانشناسی بازار و ارز دیجیتال پیشبینی هایی انجام دهند. یکی دیگر از ایده هایی که تحلیل تکنیکال بر آن استوار است، این است که نحوه حرکات حوزه قیمت گذاری هرگز تصادفی نیست و تمامی تغییرات قیمت از روندهای کوتاه یا بلندمدت پیروی میکنند. در بیشتر موارد زمانی که یک ارز دیجیتال از روند خاصی پیروی میکند، بعد از مدتی روند کاملا مخالفی را در پیش میگیرد. معامله کنندگانی که از تحلیل تکنیکال استفاده میکنند، از وضعیت این روندها در برنامه ریزی برای کسب سود بهره میبرند.

نوسان گیری ارزهای دیجیتال به چه معناست؟
ادامه مطلب

به طور کلی، تحلیل تکنیکال بیشتر به آن چه که اتفاق می افتد اهمیت میدهد تا این که به دنبال دلیل اتفاق افتادن آن باشد. در این تحلیل به جای نگرانی راجع به ده ها متغیری که بر حرکت قیمت ها تأثیر میگذارند، تمرکز روی روند عرضه و تقاضاست.

شاخص ها و ابزارهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

در ادامه به مهمترین ابزارها و شاخص های مورد استفاده در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال اشاره خواهیم کرد

1.خواندن نمودارهای شمعی (Candlestick Charts)

1.خواندن نمودارهای شمعی (Candlestick Charts)

محبوب ترین نوع نموداری که معامله کنندگان ارزهای دیجیتال برای تحلیل تکنیکال از آن استفاده میکنند، نمودار شمعی نام دارد. ممکن است درک آن در ابتدا بسیار مشکل به نظر برسد، اما بعد از مدتی فهمیدن آن آسانتر میشود.

این نمودار به خاطر شبیه بودن نقاط نمودار به شمع، نمودار شمعی نام گرفته است. این نقاط نموداری به شکل مستطیل های قرمز یا سبز رنگ هستند و خطی از بالا یا پایین آنها به شکل فتیله شمع بیرون می آید. اندازه هر شمع، رنگ و خط آن هر کدام اطلاعات مهمی در اختیار شما قرار میدهند.

نقطه بالا و پایین مستطیل اصلی شمع نشان دهنده قیمت‌ رمزارز در ابتدا و انتهای زمان معاملات روزانه را نشان میدهد. شمع سبز رنگ نشان دهنده رشد مثبت و بالا رفتن ارزش رمزارز است، بنابراین مشخص است که پایین مستطیل قیمت رمزارز در ابتدای روز و بالای مستطیل قیمت آن در انتهای روز را نشان میدهد. برعکس، شمع قرمز نشان دهنده کاهش قیمت رمزارز است و بنابراین قیمت ابتدایی در بالای مستطیل و قیمت نهایی روز در پایین آن نشان داده میشود.

ممکن است فتیله ها در هر طرف مستطیل دیده شوند. این فتیله ها نشان دهنده پایین ترین و بالاترین قیمتی است که رمزارز در طول دوره به آن رسیده است. به عبارت دیگر، فتیله ها به شما میزان نوسان بازار در آن دوره را نشان میدهند.

2.استفاده از خطوط روند (Trend Lines)

خطوط روند یکی از ابتدایی ترین مفاهیم تحلیل تکنیکال است که معامله کنندگان باید به آن توجه داشته باشند. خطوط روند مسیر حرکت ارز دیجیتال را نشان میدهند، اما برای شناسایی آنها باید بررسی هایی انجام داد. نیاز به انجام بررسی به دلیل ماهیت نوسانی رمزارز به وجود می آید و به لطف این نوسانات در تحلیل تکنیکال باید روند فراگیر صعودی یا نزولی را در میان این همه نقاط اوج و افت پیدا کنید. چیزی که اوضاع را پیچیده تر میکند این است که روندها همیشه صعودی یا نزولی نیستند و میتوانند به چپ و راست حرکت کنند. این نوع حرکت روند نشان میدهد که ارزش یک رمزارز در طول دوره افزایش یا کاهش چشمگیری نداشته است.

ده مورد از بهترین پادکست‌های کریپتو از نگاه فوربز
ادامه مطلب

استفاده از خطوط روند (Trend Lines)

اکثر نرم افزارهای مربوط به معامله ارزهای دیجیتال قادر به تولید خطوط روند هستند. این خطوط ممکن است به صورت خودکار ایجاد شوند، اما شما هم میتوانید خطوط روند مخصوص به خودتان را با دقت بیشتری در این نرم فزارها بسازید. هر چه خط روند شما دقیق‌تر باشد، پیشبینی های شما نیز دقیقتر خواهد بود.

روش خاص ترسیم دقیق یک خط روند بر اساس برنامه تحلیلی مورد استفاده شما میتواند متفاوت باشد. در بیشتر مواقع باید خط روند را از پایین ترین قیمت نشان داده شده توسط شمع شروع کنید. از آنجا خط خود را تا پایین ترین قیمت شمع بعدی بکشید. اگر به طور دقیق این کار را انجام دهید، خود نرم افزار بقیه کار را به صورت خودکار انجام خواهد داد.

سطح پشتیبانی و مقاومت تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

3.سطح پشتیبانی و مقاومت تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

شاخص دیگری که باید در تحلیل تکنیکال به آن توجه داشت، سطح پشتیبانی و مقاومت است. هر دو سطح ذکر شده به صورت خط افقی روی نمودار معاملاتی رسم میشوند. سطح پشتیبانی نقطه ای است که معامله کنندگان میخواهند مقادیر زیادی از ارز دیجیتال موردنظر را خریداری کنند. به عبارت دیگر، در این نقطه تقاضا برای ارز دیجیتال بالا میرود چرا که معامله کنندگان احساس میکنند که میزان رمزارز باقی‌مانده کم است. وقتی رمزارز به سطح پشتیبانی نزدیک شد، به دلیل تقاضای زیاد مشتریان، کاهش قیمت رمزارز متوقف میشود و در برخی موارد حتی حرکت قیمت ها را به شکل صعودی تغییر میدهد.

سطح مقاومت برعکس است. در چنین شرایطی میزان عرضه زیاد بوده و تقاضای کمی برای رمزارز وجود دارد. در این مرحله خریداران احساس میکنند که ارز دیجیتال موردنظرشان گران شده است و در برابر خرید آن مقاومت میکنند. اگر ارزش رمزارز به سطح مقاومت نزدیک شود، عرضه بیش از حد باعث افت قیمت ها خواهد شد.

گاهی تحلیلگران فنی ارزهای دیجیتال هنگام بررسی این سطوح متوجه تغییرات غیرعادی میشوند. این تغییرات غیرعادی زمانی رخ میدهد که خریداران در سطوح پشتیبانی جمع شوند و رمزارز را با قیمت سطوح مقاومت بفروشند.

اگر تحلیل تکنیکال شما شکست سطوح پشتیبانی یا مقاومت را نشان دهد، احتمالا به این معناست که روند فعلی شما در حال تقویت شدن است. اگر سطح مقاومت به سطح پشتیبانی تبدیل شود، روند بیشتر از قبل تقویت میشود. البته به یاد داشته باشید که ممکن است شکست های کاذبی هم در قیمت ها به وجود بیاید که باعث هیچگونه تغییری در روند نخواهد شد. به خاطر همین تغییرات غیرعادی در تحلیل تکنیکال برای تعریف روندها از چندین شاخص مختلف استفاده میشود.

4.درک حجم معاملات

نگاه به حجم معاملات یک ارز دیجیتال میتواند به شما در تشخیص روندهای قابل توجه کمک کند. حجم بالای معاملات نشان دهنده روند قابل توجهی است که باید آن را در نظر بگیرید. در مقابل، حجم کم معاملات نشان دهنده روند ضعیفی است که ممکن است دوام زیادی نداشته باشد.

در صورت کاهش قیمت یک ارز دیجیتال، حجم معاملات را بررسی کنید. در روند نزولی به دنبال حجم کم و در صورت افزایش قیمت به دنبال حجم بالا باشید. این موضوع در نمودار معاملاتی به این معناست که رمزارز شما در یک روند سالم با رشد بلندمدت قرار دارد. اما اگر حجم معاملاتی در زمان نزول قیمت افزایش یابد، احتمالا روند صعودی به زودی پایان خواهد یافت.

نوسان گیری ارزهای دیجیتال به چه معناست؟
ادامه مطلب

5.ارزش بازار در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

ارزش بازار در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

ارزش بازار ارز دیجیتال در هنگام استفاده از تحلیل تکنیکال میزان ثبات یک کوین خاص را نشان میدهد. برای محاسبه ارزش بازار کافی است کل میزان عرضه در حال گردش را در قیمت هر کوین ضرب کنید. رمزارزهایی که ارزش بازاری آنها بیشتر است، معمولا ثبات بیشتری دارند.

6.شاخص قدرت نسبی

بیشتر برنامه های ساخت نمودار رمزارز، شاخص قدرت نسبی یا RSI را نیز نشان میدهند. اگر قدرت نسبی (RS) را فاصله میانگین تعداد روزهای صعود یک کوین و میانگین روزهای نزول یک کوین در نظر بگیریم، شاخص قدرت نسبی را میتوان از طریق فرمول زیر حساب کرد:

شاخص قدرت نسبی

نمودار انتخابی شما معمولا  این مقدار را به طور خودکار محاسبه کرده و در زیر نمودار شمعی آن را نشان میدهد. مقدار شاخص قدرت نسبی میتواند هر عددی بین 0 تا 100 باشد. شاخص نزدیک به 30 و یا کمتر نشان میدهد که ارز دیجیتال در حال حاضر قیمت کمتری به نسبت ارزش واقعی خود دارد و باید انتظار افزایش قیمت آن را داشته باشید. شاخص هایی که به 70 نزدیک میشوند و یا بالای 70 هستند، نشان میدهند که میزان خرید یک رمزارز بیش از حد بوده است و ممکن است که قیمت آن کاهش پیدا کند.

7.میانگین های متحرک

میانگین های متحرک بخشی از تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال هستند که به شما در تشخیص روندها کمک میکنند. میانگین متحرک به میانگین قیمت یک رمزارز در دوره انتخابی بستگی دارد. معمولا محاسبه میانگین متحرک یک روز بر اساس قیمت معاملاتی رمزارز در 20 روز گذشته انجام میشود. شما میتوانید نقاط مشخص شده به عنوان میانگین های متحرک را به هم وصل کنید تا در پیشبینی های آینده به شما کمک کند.

برای بررسی بهتر اطلاعات از چند میانگین متحرک برای دوره های زمانی متفاوت استفاده کنید. اگر میانگین متحرک کوتاه مدت بالاتر از میانگین بلندمدت باشد، این موضوع نشان دهنده روند مثبت در آینده خواهد بود.

جمع بندی

تحلیل تکنیکال میتواند به معامله کنندگان بینش خاصی نسبت به گذشته یک رمزارز ارائه کند و در عین حال پیشبینی های آینده را تسهیل کند. اکثر نرم افزارهای نموداری دارای ابزارهای تحلیل فنی متعددی هستند که میتوانید آنها را با بررسی های خودتان تکمیل کنید. حتما به یاد داشته باشید که برای دستیابی به بهترین نتیجه باید تحلیل تکنیکال را در کنار روش های دیگر استفاده کنید. در این مطلب برای آشنایی بیشتر شما ابتدا مفهوم تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال و ایده های سازنده آن را به شما معرفی کردیم و سپس شاخص ها و ابزارهای مورد استفاده در این نوع از تحلیل را به شما توضیح دادیم تا با شناخت کامل تری بتوانید برای موفقیت معاملات خود در آینده تلاش کنید.

منبع 1    منبع 2    منبع 3    منبع 4

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی