نوسان گیری ارزهای دیجیتال

نوسان گیری ارزهای دیجیتال به چه معناست؟

بازارهای مالی، به‌طور معمول، دچار نوسان قیمتی هستند. در برخی بازارها حد بالا و پایین برای نوسان در نظر گرفته می‌شود ولی در برخی از بازارها مانند بازار ارزهای دیجیتال دامنه نوسان محدود نیست و میزان افزایش و کاهش قیمت بدون محدودیت است. در چنین بازارهایی موضوع نوسان‌ گیری مطرح است. افراد زیادی هستند که با استفاده از نوسان‌ گیری در مدت زمان محدود خرید و فروش‌ ارزهای دیجیتال را انجام می‌دهند. اما نوسان گیری ارزهای دیجیتال چیست؟ چرا نوسان گیری ارزهای دیجیتال اهمیت دارد؟ آیا می‌توان با استفاده از نوسان گیری ارزهای دیجیتال کسب‌ درآمد و سود کرد؟ چه پارامترهایی بر نوسان ارزهای دیجیتال تاثیرگذار است. اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوال‌ها هستید در ادامه این مطلب با سایت آکادمی ارزهای دیجیتال رضا شیرازی همراه باشید.

فهرست مطالب

  1. نوسان گیری ارزهای دیجیتال چیست؟
  2. نوسان گیری ارزهای دیجیتال همیشه خوب است؟
  3. بازی‌ های نوسان‌ گیری دیجیتال
  4. تحلیل تکنیکال
  5. تحلیل فاندامنتال
  6. حد ضرر، حد سود

** مشاهده کنید : دوره پرایس اکشن حرفه ای

نوسان گیری ارزهای دیجیتال چیست؟

همان‌ طور که بیان شد قیمت‌ هر یک از رمزارزهای دیجیتال، در بازه‌های زمانی مختلف در نوسان است. به عنوان مثال ممکن است قیمت فعلی بیت‌ کوین نسبت به دو ساعت پیش پنج درصد افزایش پیدا کرده باشد، یا قیمت رمزارز دوج کوین نسبت به دو ساعت پیش 20 درصد کاهش پیدا کرده باشد. اگر این لحظه را ملاک محاسبات قرار دهیم ممکن است نیم ساعت دیگر قیمت بیت‌کوین 10 درصد کاهش پیدا کند و قیمت دوج کوین 15 درصد افزایش پیدا کند.

اگر به مثال دقت کنید، متوجه خواهید شد که اگر فردی در لحظه بیان شده در مثال دوج کوین خریده بود و نیم ساعت بعد فروخته بود، چیزی حدود 15 درصد سود می‌کرد. از طرف دیگر، اگر بیت‌کوین خریداری می‌کرد، تا نیم ساعت بعد 10 درصد ضرر کرده بود. تعریف نوسان‌گیری همین‌قدر ساده است.

در واقع نوسان‌گیر کسی است که به جای خرید و نگهداری یک رمزارز برای بلند مدت سعی می‌کند، از نوسان رمزارز بیشترین استفاده را ببرد.

** مشاهده کنید : پکیج تکنیکال منتورینگ

نوسان گیری ارزهای دیجیتال همیشه خوب است؟

توصیه بزرگان تحلیل بازارهای مالی این است که تازه واردها و افرادی که دانش کافی در مورد تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال ندارند وارد نوسان‌گیری نشوند. اما افرادی که سابقه فعالیت در بازارهای مالی را دارند، می‌توانند از نوسان‌گیری برای سود بیشتر استفاده کنند.

نوسان‌گیری کار ساده‌ای نیست، در عین حال که تعریف ساده‌ای از نوسان‌گیری وجود دارد اما برای برد در این بازی کار سختی پیش رو دارید. تحلیل می‌تواند گره‌گشا باشد. در ادامه در مورد تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال به عنوان ابزارهایی برای نوسان‌ گیری صحبت خواهیم کرد.

تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال چیست؟
ادامه مطلب

به همان‌ اندازه که ممکن است رمزارزی در یک نوسان مثبت سود مناسبی را از آن نوسان‌گیر کند، به همان اندازه ممکن است نوسان‌گیر را متحمل ضرر کند. به همین دلیل به‌طورمعمول برای نوسان‌گیری راه‌کار حد ضرر و حد سود را پیشنهاد می‌کنند.

اما در پاسخ به این سوال که نوسان‌گیری همیشه خوب است؟ باید گفت، اگر دانش کافی در مورد بازارهای مالی و تحلیل این بازارها را داشته باشید، نوسان‌گیری خوب است، در غیر این صورت ممکن است با نوسان‌گیری بخش عظیمی از سرمایه خود را از دست دهید.

نوسان گیری ارزهای دیجیتال

بازی‌ های نوسان گیری ارزهای دیجیتال

قبل از این‌ که وارد مقوله راهکارها و ابزارهای نوسان‌ گیری شویم، بد نیست نگاهی به بازی های نوسان‌ گیری داشته باشیم. مافیا در هر صنعت و بازاری وجود دارد. افرادی که نقش مافیا را در بازی نوسان‌ گیری ایفا می‌کنند به گروه‌های متنوعی تقسیم می‌شوند. در برخی از کوین‌ها، افرادی که سهم زیادی از رمزارزها را خریداری کرده‌اند، تعداد محدودی هستند، به عنوان مثال پنج نفر، 70 درصد یک رمزارز را خریداری کرده‌اند. یکی از بازی‌های نوسانی می‌تواند توسط همین افراد اجرا شود. در واقع آن‌ها با خرید و فروش‌های غیرواقعی (فیک) نوسانی را در سهم ایجاد می‌کنند. ایجاد ترس و وحشت در بازار موجب می‌شود که افراد زیادی تصمیم به فروش سهم بگیرند. این بهترین موقعیت برای مافیاست که سهم‌ها را در کمترین ارزش خریداری کند. آن‌ها رمزارزها را می‌خرند و با یک برنامه مشخص در یک بازه زمانی دیگر، آن‌ها را به بالاترین قیمت ممکن می‌فروشند.

بازی دیگری که ممکن است در نوسان‌گیری رخ دهد، گروه‌های خرید و فروش انبوه است. افرادی هستند که به‌طور جمعی خرید و فروش می‌کنند. این افراد با برنامه‌ریزی قبلی، یک یا چند رمزارز را هدف قرار می‌دهند و با استفاده از خرید و فروش جمعی، نوسانی را در بازار ایجاد می‌کنند. با این روش مانند گروه قبلی رمزارزها را در کمترین قیمت ممکن خریداری کرده و در بیشترین قیمت می‌فروشند.

آگاهی نسبت به بازی‌های نوسان‌گیری کمک می‌کند که کمتر درگیر چنین بازی‌ شوید. در واقع بخواهیم یا نخواهیم، دانسته یا ندانسته ممکن است در دام چنین بازی‌هایی بیفتیم. آگاهی از این داستان‌ها کمک می‌کند تصمیم بهتری را بگیریم.

ده مورد از بهترین پادکست‌های کریپتو از نگاه فوربز
ادامه مطلب

** مشاهده کنید : دوره ورود به دنیای رمزارزها

تحلیل تکنیکال

بررسی روندها، اعداد و ارقامی که رمزارز از گذشته تا به امروز ثبت کرده، می‌تواند برای نوسان‌گیری ابزار مناسبی باشد. تحلیل تکنیکال کمک می‌کند که شما کف قیمتی و سقف قیمتی یک رمزارز را شناسایی کنید. اگر به دقت تحلیل را انجام داده باشید، ممکن است به یک الگو (پترن) برسید.

با مثال این موضوع شفاف‌تر خواهد شد. فرض کنید بیت‌کوین در سه ماهه گذشته، سه بار کف قیمتی خود را لمس کرده و با فاصله یک هفته، سه بار به سقف قیمتی خود رسیده است. اگر فرض کنیم که این یک الگو تکرار شونده است، می‌توانیم در کف قیمتی، بیت کوین خریداری کنیم، و منتظر باشیم تا هفته آینده، در سقف قیمتی با فروش آن درصد خوبی سود کنیم. نوسان‌گیری با استفاده از تحلیل تکنیکال مطمئن‌ترین روش ممکن است. البته در بازارهای مالی هیچ چیز قطعی نیست و همین الگوها هم ممکن است تکرار شونده نباشند یا تکرار آن‌ها بعد از چند بار به پایان برسد. به هر حال تحلیل تکنیکال می‌تواند به شما کمک کند تا کمتر ضرر کنید.

تحلیل فاندامنتال

اخبار و گزارش‌ها، جنگ و آتش بس، روابط سیاسی، و… مواردی هستند که می‌تواند قیمت رمزارزها را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال افزایش قیمت انرژی، عدم تایید رمزارزها توسط یک کشور یا وضع قوانینی در تایید یا رد رمزارزها نمونه‌هایی از اخباری است که به طور مستقیم روی قیمت رمزارزها تاثیرگذار است.

تحلیل فاندامنتال به بررسی همین اخبار و گزارش‌ها می‌پردازد. با استفاده از این تحلیل می‌تواند برآورد کرد که در بازه‌های زمانی کوتاه، متوسط یا بلندمدت، چه اتفاقی برای قیمت رمزارزها خواهد افتاد. بسیاری از تحلیل‌گران فاندامنتال بر این باورند که این اخبار و رخ‌دادها هستند که تاثیر بیشتری روی قیمت رمزارزها می‌گذارند. برخی از تحلیل‌گران افراطی فاندامنتال اعتقاد دارند که طرفداران تحلیل‌های تکنیکال برای اینکه بتوانند الگوها را حفظ کنند، برنامه‌ریزی‌هایی انجام می‌دهند که اتفاقات عجیب و غریبی در جهان رخ دهد تا الگوی ساخته شده توسط ذهن‌ آن‌ها پشتیبانی شود و همچنان این الگوها پابرجا باشند.

به هر حال چه با دید افراطی، چه با دید غیرافراطی، تحلیل فاندامنتال یکی از مهم‌ترین ابزارهای نوسان‌گیری است. هر کدام از این اخبار می‌تواند قیمت رمزارزها را تحت تاثیر قرار دهد و بسیار اهمیت دارد که شما به عنوان یک نوسان‌گیر بدانید که چه زمانی و بعد از چه خبری رمزارز مد نظر خود را بخرید یا بفروشید.

تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال چیست؟
ادامه مطلب

** مشاهده کنید : استارت ترید (دوره کاربردی رمز ارزها )

حد ضرر، حد سود

بسیاری از بزرگان بازارهای مالی بر این باورند که طمع، سمی‌ترین دلیل برای ضرر افراد در بازارهای مالی است. اگر قصد ورود به بازارهای مالی با دید نوسان‌گیری دارید، باید دقت داشته باشید که تعریف حد ضرر و حد سود دقیقی داشته باشید.

حد ضرر مشخص می‌کند که از زمان خرید یک رمزارز اگر قیمت آن کاهشی شد، تا چه میزان کاهش مورد قبول نوسان‌گیر است و بیشتر از آن نوسان‌گیر باید رمزارز را بفروشد. به عنوان مثال شما به عنوان یک نوسان‌گیر حد ضرر معاملات خود را پنج درصد در نظر می‌گیرید، اگر رمزارز شما یک ساعت بعد از خرید پنج درصد نوسان منفی داشت شما موظف هستید به قانون حد ضرر خودتان احترام بگذارید و سهم را بفروشید. در بسیاری از موارد افراد حد ضرر برای خود تعیین می‌کنند ولی به آن پایبند نیستند.

حال که از حد ضرر صحبت کردیم، بد نیست کمی در مورد حد سود هم صحبت کنیم. در نگاه اول دلیلی برای قراردادن حد سود وجود ندارد. وقتی در حال سود هستیم چرا باید رمزارز خود را بفروشیم؟ سوال منطقی است اما یک جواب منطقی هم برای این سوال وجود دارد. همان‌طور که پیش‌تر بیان شد، طمع بیش از حد ممکن است موجب ضرر افراد شود. اگر شما تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال انجام داده‌اید و حدس می‌زنید که رمزارزی که خریداری کردید می‌تواند 20 درصد سود دهد، بهتر است حد سود برای خود تعیین کنید. توجه داشته باشید که حد سود همیشه باید کمتر از سقف تحلیلی شما باشد. به عنوان مثال اگر فکر می‌کنید رمزارز شما 20 درصد سود می‌کند، باید چیزی بین 15 تا 18 درصد سود را حد سود خود در نظر بگیرید و زمانی که رمزارز شما به این قیمت رسید آن را بفروشید.

اگرچه ممکن است قیمت رمزارز بعد از فروش شما باز هم با رشد مواجه شود، ولی از حد سود به بعد اگر شما سهم را نگهداری کنید ریسک بالایی انجام داده‌اید و به اهداف خود پایبند نبوده‌اید. تجربه‌های خود در مورد نوسان گیری ارزهای دیجیتال را برای ما و سایر خوانندگان سایت آکادمی ارزهای دیجیتال رضا شیرازی بنویسید تا بتوانیم از تجارب یک‌دیگر در این زمینه استفاده کنیم. پیشنهاد میکنیم مقاله مفهوم ارزش پول ، حمله 51 درصد و اشتباهات ترید را نیز مطالعه کنید

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی